70 tals musik

Vad gör 70 tals musiken så speciell?

Sjuttiotalets musikscen var annorlunda än dagens. 1970-talet var en tid av stora omvälvningar och förändringar i perspektiv. Detta stämde verkligen även när det gäller musiken från 70-talet.

AD

Vietnam kriget hade markerade slutet på 1960-talet och nu människor ville helt enkelt ha en god tid. Det fanns fortfarande några band runt det var att göra politiska uttalanden, rockmusik själv framskrider.

Den första stora förändringen på den internationella musikscenen var upplösningen av Beatles 1970. The Beatles hade ganska mycket formad 1960-talet och sina fans ser fram emot fortsatt utgåvor i 70-talet. Tråkigt nog förtidig ã¶verföring av ikoniska legender som Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison markerade slutet på den psykedeliska eran och fueled nytänkande av rockmusik.

Här är en video sammanställning av 1970-talets rock klassiker:

Progressiv rock blev populär genre och präglades av en fusion av rockmusik med en annan genre, liksom opera och klassisk. Progressiv rock (till exempel Pink Floyd) gav bränsle till skapandet av vad kallades "koncept album".

För en sak, sjuttiotalet musik var bättre utformad och fullständigare. Musikerskap blev viktigare och kvaliteten på musiken skjutit i höjden. Många av de hårdare, tyngre band som Alice Cooper, Black Sabbath och Led Zeppelin ingår utökade gitarrsolona i sina låtar. Införandet av klassisk musik hade definitivt influerad rockmusik. Jimmy Page av Led Zeppelin är väl känt för sin användning av en cello båge på sin gitarr.

AD

Glam rock kom från Storbritannien och fört oss namn som T. Rex, Gary Glitter och Slade. Deras musik märkt en återgång till kort och catchy rock låtar, men väcks av musiker med ett medvetet extravaganta och articial utseende. David Bowie, Queen och Roxy Music betraktades också som glam rock, men hade en mer sofistikerad ljud.